Nyheter från Hogia

Drivs av möjligheten att rädda liv

[2017-12-11] I jul har Hogia valt bort julklappar till kunder och istället skänkt pengar till Sjöräddningssällskapet i Stenungsund där Hogia har sitt huvudkontor. Behovet av sjöräddning växer. I somras genomfördes det högsta antalet sjöräddningsinsatser på tio år. Sjöräddarna arbetar frivilligt och oavlönat. Den gemensamma drivkraften är viljan att hjälpa och rädda liv.

[Hogia]

Framtagning av en allt-i-ett reseapp i Norge

[2017-10-24] ​Den 1 juni lanserade Møre og Romsdal fylkeskommune en ny app för att på ett enkelt sätt ge resenären tillgång till all information som behövs för att åka kollektivt. Man har samlat reseplanering, biljettköp, realtidsinformation och störningsinformation för bussar, snabba färjor och färjor i Møre och Romsdal i en och samma app. Appen har fått stort gensvar hittills 18 000 nerladdningar.

[Hogia]

Den digitala mötesplatsen som uppfyller kraven enligt GDPR

[2017-09-20] Skapa effektiva och kundanpassade arbetsflöden med byråstöden Point och MyPoint. Moderna och digitala mötesplatser för byrån, medarbetare och byråns kunder. Här sker kommunikationen i enlighet med GDPR samt med kvalitetssäkring enligt Reko. Vill du veta mer? Besök oss på FAR:s branschdagar i Stockholm den 21-22 september.

[Hogia]

Sommarpraktiken på Hogia blev en teknisk djupdykning

[2017-09-11] Inför sin mastersutbildning i reglerteknik på Chalmers, ville Christian Garcia testa på att arbeta med programmering ett par månader. Valet föll på Hogia, vilket visade sig vara ett lyckokast. Christian fick utveckla en webbapplikation tillsammans med några av Hogias främsta utvecklare.

Tekniksprångarna Eric och David löste Hogias parkeringsbrist

[2017-06-22] Hogia bygger nya kontorslokaler för att på sikt kunna anställa ytterligare 200 personer. Antalet parkeringsplatser kommer att bli fler men redan i dag kan det vara svårt att bli av med bilen på morgonen. Tekniksprångarna Eric och David gjorde sin praktik som ingenjörer på Hogia under våren och fick i uppdrag att lösa parkeringsbristen.

Hogia firar 30 år som Kunglig Hovleverantör

[2017-04-28] I tre decennier har Hogia haft hedersuppdraget som Kunglig Hovleverantör, det enda företag bland de 130 hovleverantörerna i Sverige som är verksamt inom IT-området. Under årens lopp har Hogia försett hovet med produkter och tjänster för både vardag och fest. Under fredagen firade medarbetarna med stort tårtkalas på huvudkontoret i Stenungsund.

[Hogia]

Elever föreslår robothjälp i skolan

[2017-04-06] Vad sägs om att ha en robot som pluggkompis? Högstadieelever i Sannaskolan har utvecklat en ny metod för inlärning som bygger på artificiell intelligens. Roboten Athena kan inget utan eleven måste förklara sina kunskaper för roboten vilket bidrar till en snabbare inlärning. Idén blev det vinnande bidraget i Next Up, en IT-tävling som varje år utmanar högstadieelever att utveckla sin IT-kompetens.

[Hogia]

Har du koll på nya elsäkerhetslagen?

[2016-12-20] En ny elsäkerhetslag träder i kraft den 1 juli nästa år, som bland annat innebär att det nu blir krav på att upprätta och förvalta ett egenkontrollprogram som dessutom måste dokumenteras. Så kommer den nya lagen att påverka dig.

Butikskedjan IEMS väljer Hogia Retail

[2016-08-08] Butikskedjan IEMS – med 11 butiker runtom i landet - har valt butiksdatasystemet Hogia Retail för sin nya butik i Stenungsund, som öppnade i slutet av juli. Trygg, fin service och förenklad hantering av bland annat larmetiketter under prova-på-perioden gav mersmak, och nu skriver man skarpt avtal.

Hogia MyTime som app för Windows 10

[2016-06-30] Nu lanserar Hogia sin molnbaserade stämpelklocka Hogia MyTime som app för Windows 10. Hogia MyTime finns sedan tidigare på App store och Google Play och med den här lanseringen finns den nu tillgänglig på samtliga app-plattformar och fungerar på alla mobila enheter och datorer.