Nyheter från Högskolan Väst

Lärare vässar sin digitala kompetens i Singapore

[2018-01-19] Under hela hösten kommer William Jobe, universitetslektor på Avdelningen för informatik på EI, att vara tjänstledig från Högskolan Väst för att arbeta på National University of Singapore, NUS. Fokus kommer att vara digitalisering. -Det känns spännande och lite pirrigt, lite utanför ”the comfort zone”, säger han.

[Högskolan Väst]

Lärare och sjuksköterskor firades av

[2018-01-12] Tårar, skratt, kramar och farväl. Känslorna var många när Högskolan Väst idag tackade för den här tiden och önskade avslutande studenter lycka till i framtiden under högtidliga former. Avslutningshögtiden välkomnade de studenter som i dagarna avslutade sin lärar- eller sjuksköterskeutbildning vid högskolan.

Publika laddplatser finns nu vid Högskolan Väst

[2018-01-11] Vid Högskolan Väst finns nu 20 platser där studenter, personal och allmänheten kan ladda sina el- eller hybridbilar. Trollhättans totalt ca 90 laddplatser innebär att vi är en av Sveriges mest laddplatstäta städer. Platserna vid högskolan är ett samarbete mellan Högskolan Väst, Kraftstaden fastigheter, Trollhättans stad och Trollhättan Energi.

Industridoktorander knyter internationella kontakter

[2017-12-28] USA, Tyskland, England och Kanada. Fyra doktorander till fyra olika länder, för att bedriva forskning. Under året har Amir Parsian, Ana Bonilla, Satyapal Mahade och Vahid Hosseini, alla doktorander på Högskolan Väst, varit i olika delar av världen för att bedriva forskning hos välkända universitet.

[Högskolan Väst]

Mindre företag i fokus för ny forskning inom additiv tillverkning

[2017-12-22] Brist på lämplig arbetskraft är ett av de största tillväxthindren för små och medelstora företag i Västra Götaland. Genom att satsa på strategisk rekrytering inom områden som gör ökad effektivisering, ökad globalisering och ett effektivare resursutnyttjande möjlig, finns tillväxtmöjligheter. Högskolan Väst vill nu utveckla samverkan med, och spridning av forskningsresultat till mindre företag.

[Högskolan Väst]

”Vi flydde hit för våra barns skull, nu är vi rädda att förlora dem”

[2017-12-20] Om konsten att vara förälder i en främmande kultur och om utmaningen att navigera bland okända normer och regler för barnuppfostran. Det var temat för måndagens intressanta seminarium på Restad Gård som arrangerades av Support Group och Högskolan Väst.

[Högskolan Väst]

Forskningssatsningen Primus beviljades alla sökta medel

[2017-12-20] Högskolan Väst har etablerat forskningsmiljön Primus som, via KK-stiftelsens program ”KK-miljö”, skall utveckla stark forskning och utbildning inom teknik och lärande. Formell start sker den 1 jan 2018 och i dagarna kom besked om att samtliga planerade insatser för kommande år är beviljade stöd, vilket innebär drygt 17 miljoner.

[Högskolan Väst]

-Förändring måste börja i oss själva.

[2017-12-15] Detta säger Beatrice Löfström. Hon är samordnare för Högskolan Västs arbete med regeringsuppdraget i jämställdhetsintegrering av högskolor och universitet (JiHU). Hon är också en av initiativtagarna till en utbildningsdag där högskolans personal och högskolans samverkanspartners möttes för att utbildas i, och reflektera kring normmedvetenhet.

Fokus: Våldsbejakande extremism

[2017-12-15] Under måndagen hölls ett seminarium med fokus på våldsbejakande extremism på Högskolan Väst. Frågorna handlade bland annat om hur man kan förebygga våldsbejakande extremism men också om hur skolorna hanterar ämnet i klassrummet.

[Högskolan Väst]

Stipendier till praktik och studier utomlands

[2017-12-14] Fem studenter på Högskolan Väst belönades under onsdagen med resestipendier från Länsförsäkringar Älvsborg och Sparbanksstiftelsen Väst. Studenterna har studerat eller gjort praktik i allt från 5 veckor till 5 månader i olika delar av världen.