Nyheter från Hogia

Har du koll på nya elsäkerhetslagen?

[2016-12-20] En ny elsäkerhetslag träder i kraft den 1 juli nästa år, som bland annat innebär att det nu blir krav på att upprätta och förvalta ett egenkontrollprogram som dessutom måste dokumenteras. Så kommer den nya lagen att påverka dig.

Butikskedjan IEMS väljer Hogia Retail

[2016-08-08] Butikskedjan IEMS – med 11 butiker runtom i landet - har valt butiksdatasystemet Hogia Retail för sin nya butik i Stenungsund, som öppnade i slutet av juli. Trygg, fin service och förenklad hantering av bland annat larmetiketter under prova-på-perioden gav mersmak, och nu skriver man skarpt avtal.

Hogia MyTime som app för Windows 10

[2016-06-30] Nu lanserar Hogia sin molnbaserade stämpelklocka Hogia MyTime som app för Windows 10. Hogia MyTime finns sedan tidigare på App store och Google Play och med den här lanseringen finns den nu tillgänglig på samtliga app-plattformar och fungerar på alla mobila enheter och datorer.

Kundförvärv krävde nytt logistiksystem

[2016-02-24] När Logent fick rederiet CLdN som ny roro-kund krävde det nya samarbetet ett nytt IT-stöd för att kunna hantera import- och exportgodset vid hamnterminalen i Göteborg på ett effektivt och säkert sätt. Med erfarenhet av Hogias system på flera andra terminaler blev det naturligt att välja Hogias lösning också i det här fallet.

Förslag från framtidens ingenjörer: Stockholm - Göteborg på fem minuter

[2016-02-11] Vakuumtunnlar, vätgas och elektromagnetiska tåg. Snart kan du ta dig från Stockholm till Göteborg på fem minuter. Förslagen var många när tävlingen Framtida Transporter avgjordes på Universeum i Göteborg under tisdagen.

[Hogia]

Hogia sporrar unga att skapa framtidens transporter

[2016-02-05] Den 9 februari är det dags för årets upplaga av Framtidsdagen på Universeum i Göteborg. Då samlas 900 elever i årskurs 7 och 8 i tävlingen Framtida Transporter för att presentera sina visioner för hur transporter skulle kunna ske på ett hållbart sätt i framtiden. Besök Universeum om du vill få idéer på hur vi kan rädda klimatet med teknikens hjälp.

[Hogia]

Hur löser vi trafikproblemen i regionen?

[2016-01-12] Hogias kontor i Stenungsund var under måndagen mötesplatsen för en diskussion om vilka åtgärder som krävs för att lösa trafikproblemen i kommunerna Stenungsund, Tjörn och Orust. Ett nytt resecentrum i Stenungsund samt en ny väg söder om Hallernaområdet mot Stora Höga var de hetaste diskussionsämnena.

[Hogia]

Skandinaviens största RORO-terminal sätter miljön främst

[2015-12-17] Trelleborg är en av de största färjehamnarna i Europa, med ett genomsnitt på 30 ankomster och avgångar per dag. Det är en av anledningarna till att EU har valt ut Trelleborg som en så kallad corehamn i det europeiska TEN-T-nätverket. Trelleborgs Hamn siktar på att bli den mest miljösmarta hamnen i Östersjön, med hjälp av moderna IT-lösningar är den nu på väg att nå det målet.

Hogia en av finalisterna till Womentor-priset 2015

[2015-10-23] Womentor-priset delas årligen ut för att uppmärksamma initiativ inom IT- och telekombranschen som bidrar till att öka andelen kvinnor på ledande positioner. Hogia är en av tre finalister till Womentor-priset 2015 i kategorin företag/organisation.

Ungas framtidsspaning: År 2034 ligger Göteborg under vatten

[2015-06-10] Klass 7C i Fjällskolan i Göteborg blev hederspristagare i tävlingen Framtidens Transporter. De förutspår att Göteborgs innerstad i framtiden kommer att ligga under vatten. Framtidens transporter kräver då amfibiebussar, det vill säga bussar som kan köras både på land och på vatten.

Aktuellt från Hogia

Hogia slår lönsamhetsrekord