Nyheter från Karlstads Universitet

Hallå där Ann-Catrin Blomberg, universitetsadjunkt i omvårdnad

[2017-06-26] Karlstads universitet representerades internationellt vid European Operating Room Nurses Association (EORNA) 8:e Congress på Rhodos i maj av doktorand Ann-Catrin Blomberg och docent Birgitta Bisholt, Institutionen för hälsovetenskaper.

Johan Sterte klar som ny rektor

[2017-06-22] Regeringen beslutade idag att utse professor Johan Sterte till rektor för Karlstads universitet. Regeringen valde som väntat att gå på universitetsstyrelsens förslag. Johan Sterte efterträder Åsa Bergenheim och tillträder 1 september 2017.

Annika Norell-Clarke om sommarsömn i P4 Värmland

[2017-06-21] Påverkar ljuset vår sömn? Annika Norell-Clarke, doktor i psykologi vid CFBUPH, medverkade i Förmiddag i P4 Värmland och pratade om sömn nu när dagarna är som längst och nätterna är som kortast.

Fortsatt stöd för journalistseminarier

[2017-06-21] Medie- och kommunikationsvetenskap får fortsatt stöd av Anne-Marie och Gustaf Anders stiftelse för medieforskning för arrangemang av Anderseminarierna för journalister.

Samarbete kring ensamkommande flyktingbarn banar väg för nya grepp i välfärden

[2017-06-21] I Göteborg finns Sveriges största IOP, idéburet-offentligt partnerskap, som har lett till ett framgångsrikt samarbete kring ensamkommande flyktingbarn. Initiativet – där nio idéburna organisationer samverkar med Göteborgs Stad – kan bana väg för en ny riktning i svensk välfärd, visar ett forskningsprojekt lett av Chalmers i samarbete med Karlstads universitet och Jönköping University.

Nya insatser för hållbarhet och förvaltning på Karlstads universitet

[2017-06-20] Målet är att introducera hållbarhet och förvaltning till studenter och fakulteter vid Karlstads universitet och arbeta för att bygga upp nya forsknings- och undervisningssamarbeten. English version below.

Stort anslag till kvalitetskontroll av nästa generations läkemedel

[2017-06-20] Projektet "BIO-QC: Kvalitetskontroll och rening av nya biologiska läkemedel”, har beviljats anslag av KK-stiftelsen. Med en budget på över 20 miljoner kronor samlar projektet ledande kompetens från både akademi och industri. Under ledning av professor Torgny Fornstedt vid Karlstads universitet kommer dessa samarbeta för att säkerställa Sveriges ledande position inom läkemedelsforskning och utveckling.

Projekt för en grön omställning

[2017-06-20] Hur ska vi främja forskning och innovation för en grön omställning med skogen som resurs? Det handlar ett nytt Interregprojekt om, ett samarbete mellan Karlstads universitet, Høgskolen i Innlandet och en rad samarbetspartners.

Säkerhet och personlig integritet i digitala vård- och hälsosystem

[2017-06-14] För att förbättra och effektivisera vård och hälsorelaterade tjänster världen över så ökar användandet av digitala hjälpmedel. Det här kommer inte enbart med positiva effekter utan öppnar även för nya typer av hot kring informationssäkerhet och personlig integritet.

Musikhögskolan Ingesund hyllar Sting och Wayne Shorter under Polarpriset

[2017-06-14] När Polarpriset delas ut nu på torsdag den 15 juni i Stockholm, är ett antal studenter från Musikhögskolan Ingesund på plats och står för musicerandet. De kommer att spela i samband med ceremonin och banketten och vid Polar Music Talks.

Händer på Karlstads Universitet

Länk till Kalendarium