Nyheter från Högskolan Väst

20-årig forskningskonferens utvecklar kunskap om regional utveckling

[2017-06-19] ​Den 15-17 juni arrangerade Högskolan Väst den internationella forskningskonferensen Uddevalla Symposiet for tjugonde gången. Fokus för konferensen är forskning kring regional utveckling och entreprenörskap och omkring hundra forskare från hela världen deltog och utbytte kunskap.

[Högskolan Väst]

Stina kombinerade heltidsjobb med skräddarsydda distansstudier

[2017-06-16] Att fortbilda sig samtidigt som man jobbar heltid och har små barn kan vara knepigt. För läraren Stina Rangmar blev det möjligt tack vare att hennes arbetsgivare Folkuniversitetet Väst beställde en uppdragsutbildning i Svenska som andraspråk av Högskolan Väst.

[Högskolan Väst]

Högskolan Västs rektor debatterar klimatfrågan och mänskliga rättigheter

[2017-06-15] De senaste dagarna har Martin Hellström, Högskolan Västs rektor, varit avsändare i två viktiga debattartiklar. Den ena artikeln argumenterar för att en nationell institution för mänskliga rättigheter bör bildas och att den bör ligga i Västsverige. Den andra handlar om en kraftsamling för att bli en fossiloberoende region.

[Högskolan Väst]

Konsten att få flera robotar att samarbeta optimalt

[2017-06-12] Emile Glorieux har utforskat hur man planerar robotars rörelser i förväg så att de gör ett perfekt jobb direkt vid produktionsstart. Hans forskningsresultat innebär att företag som Volvo Cars kan producera plåtkomponenter snabbare, mer energieffektivt och utan defekter. Den 9 juni presenterade han sin doktorsavhandling på Högskolan Väst i Trollhättan och är nu doktor i produktionsteknik.

Double Cup – Högskolan Väst står för kaffet

[2017-06-09] Mikael Ericsson, en av högskolans prefekter och Ahmed Alhussein träffades över en kopp kaffe på högskolan. De har båda anmält sig till Double Cup, ett integrationsprojekt inom Trollhättan stad.

[Högskolan Väst]

När blir man vuxen egentligen?

[2017-06-09] Är det när man vaknar upp en dag och känner att nu vill jag köpa en husvagn? Eller när man inser att pensionssparande – det är nog grejen? Philip Hwang, legitimerad psykolog och professor i psykologi vid Högskolan Väst, inledde den årliga konferensen inom barn-och ungdomsvetenskap på Högskolan Väst med att förmedla forskning kring unga vuxna och vad som utmärker dem.

[Högskolan Väst]

”Samarbete gör oss till bättre forskare”

[2017-06-08] Forskningssamarbete är ofta individbaserat och bygger på den enskildes behov, lust och vilja och internationella kontakter uppstår ofta när forskare möts på olika konferenser. För att få till ett bredare och mer långsiktigt samarbete fanns nyligen representanter från ett forskningscenter i Sussex på besök på Högskolan Väst.

[Högskolan Väst]

Nyutbildade redo för nya utmaningar

[2017-06-05] Så var den äntligen här, examensdagen som alla studenter längtar till. Det blev en dag fylld av många dubbla känslor. – Det känns både roligt och lite läskigt. För mig som började studera direkt efter gymnasiet, är det första gången jag går ut i arbetslivet, säger Ellen Romany som läst 3D-animation och visualisering, och som nu söker jobb hos spelutvecklare i Sverige eller utomlands.

GKN Aerospace och rektor kommenterar Högskolan Västs glädjebesked

[2017-06-02] Tidigare idag offentliggjordes det glädjande beskedet att Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling, KK-stiftelsen, kommer att göra en långsiktig satsning på Högskolan Västs forskning. Igår togs beslut om att utnämna högskolan till en KK-miljö. Stödet innebär en 10-årig strategisk mångmiljonfinansiering för en profilering av högskolans forskning. Beskedet kommenteras nedan.

Magisterexamen firades

[2017-06-01] Paria från Iran och Sneha från Indien har varit här i 2 respektive 3 år, idag fick de ta emot diplom och blommor för sina mastersexamen i produktionsteknik.